← Terug naar de recepten

Paascake met witte chocoladecreme en frambozenjam

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 10 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 pak De Rit honey spice cake mix
  • 40 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 ml melk of water
  • 1 ei
  • 300 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 180 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 125 ml slagroom
  • sap van een halve citroen
  • 3 - 4 eetlepels frambozenjam

Extra nodig:

  • beboterde springvorm 22 cm

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak eerst het cakebeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep het beslag in de springvorm.
  • Zet de springvorm in de oven en bak de cake circa 50 minuten.
  • Verlaag hierbij na 30 minuten de oventemperatuur naar 150°C.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen.
  • Snijd de bovenkant eraf zodat deze recht wordt. Tip: lekkernij voor de kinderen!
  • Roer de roomkaas, het citroensap en de suiker tot een zacht mengsel.
  • Haal de merg uit het vanillestokje en roer dit door het roomkaasmengsel.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie en roer dit er ook door.
  • Klop de slagroom totdat deze net niet stijf is en roer dit als laatste ook door het roomkaasmengsel.
  • Verdeel de vulling over de cake.
  • Laat de cake tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  • Verdeel de jam over de cake.

Indien er frambozen in het seizoen zijn dan hiermee afgarneren!

Wijntip

Domaine Bassac Moelleus Petit Grains, smaakcode 3.
Heerlijke zoete Franse dessertwijn, lekker bij allerhande zoete desserts.

Voedingswaarden

Per persoon:
1909 kJ / 457 kcal
7 gram eiwit
50,7 gram koolhydraten
24,5 gram vet