← Terug naar de recepten

Pompoensoep met verse koriander

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel verse chilipeper
  • 700 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 350 gram pompoen, in kleine stukjes gesneden
  • 1 appel, in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel balsamico-azijn
  • verse koriander
  • zout en peper

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui.
  • Voeg daarna de knoflook toe en meng de kerrie, komijn en peper door het gebakken ui-mengsel.
  • Voeg de pompoen en de appel toe.
  • Bak het door tot de pompoen zachter is geworden.
  • Blus het geheel af met 700 ml water en het bouillonblokje en roer het goed door.
  • Laat het in ongeveer 15 minuten gaar worden en pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en een theelepel balsamico-azijn.
  • Serveer de soep met vers gesneden koriander.