← Terug naar de recepten

Paddenstoelensoep met broodstengels

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4-6 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 500 g paddenstoelen 
  • 30 g boter 
  • 1 el olijfolie 
  • 1 rode ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el tijmblaadjes 
  • versgemalen peper 
  • 5 dl groentefond/bouillon 
  • 4 casino boterhammen 
  • 3 el fijngehakte bieslook 
  • 125 ml crème fraîch

Hoe maak ik het?

  • Snijd de paddenstoelen in plakjes of in kwarten. 
  • Smelt de boter met de olijfolie in een soeppan. Voeg de paddenstoelen toe. Bak ze op een laag vuur 5 minuten. 
  • Hak de ui en knoflook fijn en voeg ze toe aan de paddenstoelen. 
  • Bak ze even mee op een hoog vuur, voeg de tijmblaadjes toe samen met wat versgemalen peper. 
  • Giet de fond/bouillon erop en laat de soep ongeveer 10 minuten op een laag vuur trekken. Pureer de paddenstoelensoep met een staafmixer. 
  • Verwijder de korsten van de boterhammen en snijd het brood vervolgens in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de broodstengels goudbruin. Leg ze op keukenpapier om de overtollige olie op te nemen. 
  • Spatel de fijngehakte bieslook door de crème fraîche. Verdeel de soep over voorverwarmde borden/kommen en schep er een eetlepel van de bieslookroom op. Strooi er tenslotte nog wat versgemalen peper over. 
  • Serveer de paddenstoelensoep met de broodstengels. 

Voedingswaarden

  • 197 kcal 
  • 15 gram koolhydraten 
  • 6 gram eiwit 
  • 14 gram vet