← Terug naar de recepten

Turkse stoofpot met uitjes en dadels

Soort gerecht Vleesgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 90 minuten

Wat heb ik nodig?

• 500 gram rundvlees
• 250 gram sjalotjes
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode paprika
• 1 banaan
• 2 eetlepels peterselie
• 300 gram zilvervliesrijst
• 150 gram dadels
• 4 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel kaneelpoeder
• 1 mespuntje kruidnagelpoeder
• zout en peper

Hoe maak ik het?

• Bestrooi het vlees met de kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper.
• Verhit de olie, braad hierin het vlees aan en bruin en voeg naar smaak zout toe.
• Pel de sjalotjes, halveer ze en bak ze 5 minuten mee.
• Pers de teentjes knoflook erboven uit, voeg 2 dl water toe en stoof alles in een uur gaar met het deksel op de pan.
• Snijd de paprika in stukjes, halveer de dadels en laat deze de laatste 20 minuten meestoven.
• Snijd de banaan in plakjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe.
• Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer het met zilvervliesrijst.

Wijntip

Azul y Graranza Alegria
Rode wijn uit Spanje. Zondoorstoofd, soepel en fruitig. Drink 'm iets gekoeld!

Voedingswaarden

per persoon:
3016 kJoules / 720 kcal
32,5 gram eiwit
36,7 gram vet
65,0 gram koolhydraten