← Terug naar de recepten

Snelle spaghetti met gegrilde groenten en knoflookkruim

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 450 gram spaghetti
  • 1 aubergine, gesneden in lengterepen
  • 1-2 courgettes, gesneden in lengterepen
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse basilicum, grofgehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, grofgehakt
  • 40 gram pijnboompitten, geroosterd
  • eventueel geraspte Parmezaanse kaas

Voor het knoflookkruim:

  • 300 gram oudbakken (Turks) brood of ciabatta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak ik het?

  • Maal het oudbakken brood grof in de keukenmachine.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak het kruim samen met uitgeperste knoflook en zout op laag vuur, tot het krokant is.
  • Zet de kruimels apart.
  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Grill ondertussen de plakken aubergines en courgettes in de olijfolie en snijd ze daarna in grove stukken. Meng er de kruiden en pijnboompitten door.
  • Giet de pasta af en dien de spaghetti op met de gegrilde groenten en het knoflookkruim.
  • Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe.

Wijntip

Era Montepulciano d' Abruzzo Muscat Moelleux Petit grains
Diep robijnrode wijn, afkomstig uit de Italiaanse wijnstreek Abruzzo. Deze streek ligt ten zuiden van Siena. Heerlijk bij Italiaanse gerechten.

Voedingswaarden

Per persoon:
2416 KiloJoules / 574 kilocalorie├źn
20 gram eiwit
31 gram vet
53 gram koolhydraten