← Terug naar de recepten

Rode rijst met aromatische kruiden

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 200 gram Basmatirijst
  • 0,4 liter passata (gezeefde tomaten)
  • 0,2 liter water
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kardemompeulen groen, gekneusd
  • 2 kruidnagels
  • olie om te bakken

Hoe maak ik het?

  • Was de rijst tot het water helder blijft en laat het uitlekken in een zeef.
  • Fruit de ui in de olie en roerbak de kruiden even kort mee.
  • Roer vervolgens de rijst erdoor, voeg de passata en het water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de rijst met het deksel op de pan in 20 minuten garen (zet het gas op de laagste stand).
  • Direct serveren.

Lekker met groene groenten of noten

Wijntip

Era Syrah
Rode wijn, afkomstig uit Siciliƫ, gemaakt van 100% Syrah druiven. De wijn is vol van smaak met een juist evenwicht tussen fruit en tannine.

Voedingswaarden

per persoon:
896 kJ / 212 kcal
5 gram eiwit
45 gram koolhydraten
0,7 gram vet