← Terug naar de recepten

Pasta met seitan en champignons

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

• 400 gram fusilli
• 1 bakje champignons
• 1 rode en 1 groene paprika
• 150 gram prei
• 300 gram seitan
• 200 ml tomatensaus
• 60 gram walnoten
• 120 ml sojaroom
• olie om te bakken
• een scheutje sojasaus
• citroensap
• 1 zakje Italiaanse kruiden
• kruidenzout

Hoe maak ik het?

• Borstel de champignons en snijd deze in plakjes.
• Snijd de prei in ringen en de paprika's en seitan in blokjes.
• Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Bak de seitan een beetje knapperig in de olie.
• Voeg de gesneden groenten toe en roerbak deze ca. 5 minuten.
• Voeg wat zout toe en besprenkel het geheel met wat sojasaus en citroensap (niet te veel).
• Voeg de tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en roer dit goed totdat alles warm is.
• Maak de saus af met de sojaroom.
• Serveer de pasta met de saus en bestrooi het gerecht met walnoten.

Tip: vervang de seitan door blokjes ham.

Wijntip

Mezzo Giorno Nero d'Avola.
Krachtige rode Italiaanse wijn met volop rijp donker fruit.

Voedingswaarden

per persoon:
2998 kJ / 714 kcal
33,2 gram eiwit
75 gram koolhydraten
22,8 gram vet