← Terug naar de recepten

Lasagne met vegetarisch gehakt en mozzarella

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten exclusief oventijd

Wat heb ik nodig?

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 350 gram sojagehakt
  • 500 ml passata
  • half bosje basilicum
  • 250 gram lasagnevellen
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gram geraspte kaas

Hoe maak ik het?

  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
  • Schrap de wortel en bleekselderij en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 3 minuten.
  • Voeg het sojagehakt toe en bak dit 3 minuten mee.
  • Giet de passata erbij en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg daarna de blaadjes basilicum (en naar smaak eventueel nog wat Italiaanse kruiden) toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C
  • Snijd de aubergines in plakken, bestrijk ze met olie en gril de plakken circa 3 minuten in een grillpan.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
  • Verdeel de saus gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen, daarop een laag aubergine en daar weer op een laag mozzarella. Herhaal dit totdat je alle ingredi├źnten gebruikt hebt.
  • Bestrooi de lasagne met geraspte kaas.
  • Zet de lasagne circa 25 minuten in de oven.

Wijntip

Era Montepulciano d'Abruzzo, smaakcode 5.
Deze Italiaanse volle fruitige rode wijn met aroma's van gedroogde vruchten is erg lekker bij Italiaanse gerechten.

Voedingswaarden

per persoon:
2265 kJ / 538 kcal
36 gram eiwit
59,5 gram koolhydraten
14 gram vet