← Terug naar de recepten

Gesmoorde rode linzen

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 3 preien
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 300 g gedroogde rode linzen
  • 1 l groentebouillon
  • 250 g rode linzen fusilli
  • platte peterselie
  • 1 biologische citroen

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de preien schoon, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen. Leg ze op een rooster en besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • Rooster de prei in ± 10 minuten goudbruin.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verwarm 4 eetlepels olijfolie en smoor hier eerst de knoflook in, voeg dan de tomaatblokjes en linzen toe. Schenk hier de bouillon op en laat het geheel in een halfgesloten pan in ± 25 minuten gaar smoren.
  • Kook intussen de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Roer de geroosterde prei door de gesmoorde linzen, maak op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Hak de peterselie fijn, rasp de schil van de citroen en meng deze door de peterselie.
  • Serveer de gesmoorde linzen met de fusilli, bestrooid met het peterselie/citroenmengsel.

Voedingswaarden

  • 274 kcal
  • 38 gram koolhydraten
  • 19 gram eiwit
  • 9 gram vet