← Terug naar de recepten

Gegratineerde rijstschotel

Soort gerecht Visgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten (grilltijd ca. 10 minuten)

Wat heb ik nodig?

• 400 gram droogkokende zilvervliesrijst
• 40 gram roomboter
• 30-40 gram bloem
• 0,7 liter (soja-, rijste-)melk
• 3 zwarte peperkorrels
• 2 kruidnagels
• 1 laurierblad
• 1 theelepel mosterd
• ½ eetlepels kappertjes

• 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
• 100 gram belegen kaas, geraspt
• 200 gram gerookte zalmfilet, in stukjes
• 4 hardgekookte eieren, in partjes
• peper en zout

Hoe maak ik het?

• Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
• Maak een roux van boter, bloem en melk. Laat hiervoor de boter langzaam smelten in een pan met dikke bodem, voeg de bloem toe en roer dit met een vork of garde door elkaar.
• Voeg de melk al roerend beetje bij beetje toe.
• Voeg de peperkorrels, kruidnagels en het laurierblad toe en laat de saus onder voortdurend roeren even goed doorkoken.
• Haal de saus van het vuur en verwijder het laurierblad, de peperkorrels en de kruidnagels. Meng de mosterd en kappertjes door de saus en breng op smaak met peper en zout.
• Zet de grill van de oven aan.
• Schenk de saus in een ovenschaal en roer de gekookte rijst, peterselie, de helft van de kaas, de zalm en de eipartjes er voorzichtig doorheen.
• Strooi als laatste de rest van de kaas erover.
• Zet het gerecht onder de grill tot de bovenkant goudkleurig wordt.

Tip: Serveer met een wortelsalade of frisse, groene salade.

Wijntip

Vida Organica Chardonnay
Volle romige witte Argentijnse wijn, die prima past bij de zalm.

Voedingswaarden

per persoon:
3465 KJ / 818 kcal
40 gram eiwit
90 gram koolhydraten
34 gram vet