← Terug naar de recepten

Frittata van zoete aardappels en geitenkaas

Soort gerecht Vegetarisch gerecht

Wat heb ik nodig?

  • 500 gr zoete aardappelen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • olijfolie
  • 4 grote eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
  • 100 gr harde geitenkaas
  • versgemalen peper
  • zout 

Hoe maak ik het?

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke plakjes en blancheer ze 7 minuten in kokend water met wat zout. Laat ze goed uitlekken
  • Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de schoongemaakte paprika's in gelijke blokjes.
  • Verwarm wat olie in een grote koekenpan, verdeel de aardappelplakjes over de bodem.
  • Klop de eieren los, voeg de verse kruiden, de geraspte geitenkaas en naar smaak versgemalen peper en zout toe, schep hier dan de overige klein gesneden groenten door en schenk dit mengsel op de aardappelplakjes.
  • Laat de frittata, eventueel met een deksel op de pan in ± 10 minuten gaar bakken op een laag vuur. Je kunt natuurlijk ook in plaats van paprika paddenstoelen gebruiken.

Voedingswaarden

  • 399 kcal
  • 32 gram koolhydraten
  • 19,5 gram eiwit
  • 21 gram vet