← Terug naar de recepten

Couscoussalade met kikkererwten

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten (exclusief voorbereidingstijd)

Wat heb ik nodig?

  • 100 gram gedroogde kikkererwten
  • 200 gram (volkoren of spelt) couscous
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • blaadjes van 6 takjes munt, fijn gehakt
  • blaadjes van 6 takjes koriander, fijn gehakt
  • 50 gram amandelen, geroosterd
  • pitjes van 1 goed rijpe granaatappel
  • een scheutje olijfolie


Voor de dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd
  • peper en zout
  • een scheut extra vergine olijfolie
  • sap van 1 tot 3 citroenen

 

Hoe maak ik het?

  • Week en kook de kikkererwten volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen.
  • Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalotten en knoflook.
  • Voeg de couscous toe, roer even om en giet er 200 ml kokend water bij.
  • Draai het vuur uit en laat de couscous ca. 3 minuten rusten.
  • Roer de couscous om en laat enigszins afkoelen.
  • Voeg alle overige ingrediĆ«nten toe behalve de amandelen en 1 eetlepel gehakte munt en koriander.
  • Maak een dressing van honing, citroensap, mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de salade in een mooie schaal, besprenkel met de dressing, amandelen en 1 eetlepel munt en koriander.

Voedingswaarden

1698 kJ / 404 kcal
15 gram eiwit
57 gram koolhydraten
10 gram vet