← Terug naar de recepten

Boekweit pancakes met banaan

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 5 minuten + 10 minuten bakken

Wat heb ik nodig?

  • 95 g speltmeel
  • 120 g boekweitmeel
  • 3 afgestreken tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 200 g fijngeprakte bananen (± 2 stuks)
  • 1 ei
  • 60 ml agave- of ahornsiroop
  • 180 ml melk
  • boter
  • 1 banaan
  • zure room
  • 1 vanillestokje 

Hoe maak ik het?

  • Roer het speltmeel samen met het boekweitmeel, bakpoeder en kaneel goed door elkaar.
  • Voeg de bananen samen met het ei en de agave- of ahornsiroop toe aan het meelmengsel, roer dit goed door en schenk er vervolgens beetje voor beetje de melk bij zodat een glad beslag ontstaat.
  • Verwarm een klontje boter in een koekenpan op een matig vuur, schep er een sauslepel beslag in en bak in ± 2 minuten aan beide zijden goudbruin (plaats eventueel een deksel op de pan, zodat de pancake sneller gaart).
  • Houd de pancakes warm in een oven van 100˚C. Bak het hele beslag op.
  • Serveer de boekweit-pancakes met plakjes banaan, wat agave- of ahornsiroop en een toef zure room waar het merg van het vanillestokje door is geroerd.

Tip: Draai de pancake om als de bovenkant droog is. De pancakes zijn ook goed in te vriezen.

Voedingswaarden

  • 397 kcal
  • 66 gram koolhydraten
  • 10 gram eiwit
  • 10 gram vet