← Terug naar de recepten

Abrikozenkip met basmatirijst

Soort gerecht Vleesgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Wat heb ik nodig?

• 300 gram volkoren basmatirijst
• 1 eetlepel olie of boter
• 450 gram in blokjes gesneden kipfilet
• 1 gesnipperde ui
• 1 teentje geperste knoflook
• 250 gram abrikozenjam
• 300 ml kippenbouillon
• 1-2 eetlepels ketjap of sojasaus
• 1 theelepel sambal
• 1 eetlepel maïzena of bloem
• peper en zout

Hoe maak ik het?

• Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Verhit olie of boter in de pan en braad de kipfiletstukjes aan, tot ze goudbruin zijn.
• Haal de kipfilet uit de pan en bak in dezelfde pan de ui en knoflook glazig.
• Voeg dan de abrikozenjam, bouillon, ketjap en sambal toe. Maak de saus eventueel wat dikker door met water aangelengde maïzena aan de saus toe te voegen.
• Doe de kipfilet terug in de pan en laat het geheel in ongeveer 15 minuten verder gaar worden.
• Serveer de rijst en de saus apart.

Tip: Heerlijk met verse sperziebonen.

Voedingswaarden

per persoon:
2147 kJ / 507 kcal
33 gram eiwit
85 gram koolhydraten
6 gram vet