← Terug naar de recepten

Scones met jam en room

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten (exclusief 20 minuten oventijd)

Wat heb ik nodig?

• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 eetlepel suiker
• snufje zout
• 40 gram boter
 2 eieren
• 75 ml karnemelk
• ¼ liter slagroom
• jam naar keuze
• thee naar keuze

Hoe maak ik het?

• Verwarm de oven voor op 200 °C.
• Doe het bakmeel, 1 eetlepel suiker en het zout in een kom en roer dit door elkaar.
• Voeg de boter (in kleine blokjes gesneden) toe aan het mengsel.
• Klop een ei en de karnemelk door elkaar en kneed dit beetje bij beetje door het deeg.
• Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een ongeveer 1 cm dikke lap.
• Steek met bijvoorbeeld een kopje rondjes uit de deeglap.
• Klop het tweede ei los en bestrijk hiermee de scones.
• Bak de scones ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi lichtbruin zijn.
• Laat ze afkoelen.
• Klop de slagroom stijf.
• Serveer de afgekoelde scones met de slagroom, jam en thee.

Tip: Ook lekker om rozijnen aan het deeg toe te voegen.

Voedingswaarden

per persoon:
2531 KiloJoules / 606 Kilocalorieën
13,2 gram eiwit
34,5 gram vet
59,5 gram koolhydraten