Leuk om te weten

Tip

Betaalbaar biologisch

Geplaatst op 28-5-2014

Biologische landbouw is arbeidsintensiever en de opbrengsten per hectare lager doordat biologische gewassen en dieren echt de tijd krijgen om te groeien. Er is meer tijd voor de vorming van geur- en smaakstoffen en dat proef je!

→ Bekijk de tip
Verhaal

Fair to go

Geplaatst op 16-5-2014

De Voelkel fair to go sappen zijn gemakkelijk mee te nemen en eerlijk geproduceerd. Biologisch(-dynamisch)e sappen, gemaakt volgens het ‘fair’ principe van Voelkel, waarmee zowel mens als natuur ondersteund worden.

→ Lees meer
Verhaal

Proef de rijke weide

Geplaatst op 16-5-2014

Red de rijke Weide kaas wordt gemaakt in Rouveen bij kaasmaker Bastiaansen, van melk afkomstig van de boerderij van Henk Pelleboer uit Polder Mastenbroek. Op zijn weiden grazen koeien en is er ook veel ruimte voor weidevogels, vlinders en bijen, die hier kunnen leven en hun jongen groot kunnen brengen.

→ Lees meer
Tip

Ontdek onze nationale parken

Geplaatst op 16-5-2014

Wij horen de muziek v/d Natuur...jij ook? In Nederland hebben we 20 nationale parken, dus altijd wel één in de buurt. Samen vormen ze een prachtige symfonie van onze natuur. Nieuwsgierig? Kom dan 25 mei naar de Dag van het Nationale Park.

→ Bekijk de tip
Tip

Uitjes v/d Natuur

Geplaatst op 16-5-2014

Elk seizoen genieten we volop van de natuur, maar het mooie weer in de lente maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk om te wandelen, te fietsen, te picknicken, in het gras te liggen … Ga jij ook mee naar buiten? We geven je graag tips voor mooie fiets- en wandelroutes in Nederland en zijn vooral ook erg nieuwsgierig naar jouw favoriete uitje.

→ Bekijk de tip
Verhaal

Parra wijn en kaas

Geplaatst op 3-5-2014

Bodegas Parra Jiménez is gevestigd in de onherbergzame Spaanse streek La Mancha en wordt gerund door drie broers die wijnen en kaas maken.

→ Lees meer
Tip

Eten uit je eigen moestuin

Geplaatst op 3-5-2014

Wat zaai en oogst je wanneer? Je eigen groenten kweken is lekker en vooral heel erg leuk. Iedereen kan het! Je kunt kweken wat je zelf lekker vindt, oogsten zoveel als je nodig hebt en actief & ontspannend bezig zijn in de buitenlucht.

→ Bekijk de tip
Verhaal

Proef de natuur

Geplaatst op 15-4-2014

Honing is een cadeau van de natuur; heerlijk als broodbeleg, ingrediënt in culinaire gerechten of verzorgingsproducten.

→ Lees meer
Tip

Column Petra van der Linden

Geplaatst op 15-4-2014

De Krant van de Aarde is een uitgave van de stichting Dag van de Aarde. De stichting wil met de krant zoveel mogelijk mensen aanzetten tot een gezonde en duurzame levensstijl. Op pagina 25 van de nieuwe editie vind je een inspirerende column van onze directeur v/d Natuur.

→ Bekijk de tip
Verhaal

Proef de smaak van Italie

Geplaatst op 3-4-2014

Prosecco is een druivensoort die groeit in de Noord-Italiaanse regio Veneto, vlak boven Venetië. Prosecco wijn heeft een frisse, toegankelijke smaak. Het is licht mousserend en wordt vaak gedronken als alternatief voor Champagne.

→ Lees meer