Proef het verhaal van Stellar Organics

Ken je het verhaal achter onze mooie lijn Zuid-Afrikaanse wijnen van Stellar Organics al? Zowel biologisch als fair for life gecertificeerd en gemaakt zonder toevoeging van sulfiet.

No sulpher added
Stellar Organics gebruikt voor haar biologische wijnen geen sulfiet. Sulfiet wordt vaak gebruikt om wijn houdbaar te maken en te beschermen tegen de invloed van zuurstof. Zuurstof zorgt namelijk voor oxidatie wat de smaak van de wijn niet ten goede komt. Biologische wijnen bevatten doorgaans veel minder sulfiet dan gangbare wijnen. Dankzij moderne productietechnieken en een goede hygiëne is het gebruik van sulfiet tegenwoordig ook veel minder noodzakelijk. Stellar Organics wijnen worden beschermd tegen contact met de lucht, door de flessen voor het vullen vacuüm te zuigen en te vullen met stikstof. No Sulphur Added dus.

Fair for life
De wijnen worden bovendien met zorg gemaakt, met aandacht en respect voor milieu, mens en maatschappij. Ze dragen het fair for life keurmerk. Fair for Life Social & FairTrade Certification beschermt de rechten van de werknemers en boeren gedurende het hele productieproces van de wijn en garandeert dat iedereen goede en eerlijke arbeidsomstandigheden geniet en een eerlijk aandeel van de winst krijgt. Het arbeidsklimaat bij het wijnhuis Stellar is voor Afrikaanse begrippen voorbeeldig. De arbeiders zijn voor een belangrijk deel eigenaar van de wijngaard en de wijnkelder. Ze wonen met hun gezinnen in kleine huisjes die Stellar ter beschikking stelt. Bovendien zorgt het bedrijf voor moderne gezondheidsvoorzieningen, kunnen kinderen naar school en zijn er ook voor volwassenen opleidingsmogelijkheden.

Meer weten? Kijk ook eens op www.fairforlife.net.