Met een lekkere bite

Taugé, alfalfa, broccolikiemen, tarwekiemen, preikiemen …

Lekker variëren

Elke kiem is uniek, qua voedingsstoffen, kleur én smaak, dus ideaal om mee te variëren. Tussen je boterham met een plak kaas, vleeswaren, vegetarische spread of noten/zadenpasta, maar ook in bijvoorbeeld salades en roerbakschotels. Kies je eigen favoriete kiemgroenten en maak van de meest simpele gerechtjes een hippe, kleurrijke creatie met lekkere bite.

Wat zijn kiemgroenten

De zaden van planten en bomen zitten boordevol energie, voeding die nodig is om uit het zaadje weer een nieuw plantje te kunnen laten groeien. Door een combinatie van de juiste temperatuur, vochtigheidsgraad en hoeveelheid licht, ontstaan uit de zaadjes jonge plantjes met wortel: kiemen. Tijdens dit kiemproces wordt de benodigde voeding uit de zaadjes omgezet in waardevolle voedingsstoffen die bovendien gemakkelijk opneembaar zijn voor de mens.

Van der Plas Sprouts

De kiemen van het merk PUUR worden geteeld door Van der Plas Sprouts in Broek op Langedijk. Met meer dan 20 verschillende soorten kan Van der Plas Sprouts met recht specialist in kiemgroenten genoemd worden. De kweek vindt plaats op hydrocultuur in warme geconditioneerde ruimtes, met een gemiddeld groeiproces van 5 à 10 dagen. Na het oogsten worden de kiemgroenten direct gewassen, van de zaadhulzen ontdaan, gecentrifugeerd en vervolgens gekoeld bewaard. Meer lezen over Van Der Plas Sprouts en de diverse kiemgroenten en hun eigenschappen en voedingswaarden? Neem een kijkje op www.vanderplassprouts.nl.