Het geheim van de kokosnoot

Omega & More kokosolie: een waardevol veelzijdig natuurproduct.

Veelzijdig natuurproduct
Omega & More ontgeurde kokosolie wordt gemaakt van gedroogd vruchtvlees. De olie wordt met stoom behandeld waardoor de geur verdwijnt en de olie een neutrale smaak krijgt. Hierdoor is deze heel goed te gebruiken in allerlei gerechten, zonder dat de geur of smaak overheerst. De meest ideale olie voor het gebruik bij hoge(re) temperaturen, dus om in te wokken, te bakken en zelfs te frituren! Maar bijvoorbeeld ook lekker op de boterham en … heerlijk voor je huid, in bad, als haarmasker of om je eigen tandpasta van te maken.

Zorg voor mens en milieu
De kokosolie wordt geproduceerd met respect voor het milieu én de mens. Werkgelegenheid voor de lokale bevolking en goede arbeidsomstandigheden voor medewerkers zijn belangrijke aandachtspunten. Met als één van de uitgangspunten: menskracht boven machines. Alle productieplekken worden met eigen ogen bekeken om te beoordelen of de kwaliteitsnormen goed zijn. Recent opende Martien Witsenburg - oprichter en algemeen directeur van Witsenburg Natural Products (merkhouder van Omega & More) - nog een nieuwe productiefaciliteit in Sri Lanka. Zo'n 300 mensen waren hier getuige van zijn speech, waarin hij zijn enorme waardering uitsprak voor de inzet van de medewerkers, waardoor ook consumenten in het westen kunnen genieten van mooie Sri Lankaanse producten.

Sociale projecten met betekenis voor mensen in nood
Ook ondersteunt het bedrijf bijzondere sociale projecten met betekenis voor mensen in nood. Zo was Witsenburg bijvoorbeeld co-producent van de in 2012 uitgebrachte film Lilet Never Happened, over een Filipijns-Amerikaans straatkind. Met deze film, die bekroond is met 17 internationale awards, wordt het probleem van kinderprostitutie en de daarmee gepaard gaande misdaad onder de aandacht gebracht. Daarnaast ondersteunde Witsenburg in 2013 de slachtoffers in de door de tyfoon Haiyan getroffen gebieden met voedselpakketten en Wakawaka's (lamp en oplader op zonne-energie). Verder was het bedrijf in 2013-2014 sponsor van de selectiewedstrijden voor de wereldkampioenschappen voetbal voor straatkinderen. Het team van Witsenburg wist - na winnaar Brazilië - de 2e prijs te veroveren. Een onvergetelijke ervaring voor 9 Filipijnse straatkinderen die dit nooit hadden durven dromen. Begin 2015 is met steun van Witsenburg bovendien de documentaire Streetkids United II uitgebracht en tweemaal per jaar wordt er middels de Omega & More Future Generation Grant een financiële bijdrage gedaan aan opmerkelijke projecten van vrouwen in binnen- en buitenland.

Meer weten? Neem een kijkje op www.witsenburg.net.