Tips

Tip

Uitjes v/d Natuur

Geplaatst op 16-5-2014

Elk seizoen genieten we volop van de natuur, maar het mooie weer in de lente maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk om te wandelen, te fietsen, te picknicken, in het gras te liggen … Ga jij ook mee naar buiten? We geven je graag tips voor mooie fiets- en wandelroutes in Nederland en zijn vooral ook erg nieuwsgierig naar jouw favoriete uitje.

→ Bekijk de tip
Tip

Eten uit je eigen moestuin

Geplaatst op 3-5-2014

Wat zaai en oogst je wanneer? Je eigen groenten kweken is lekker en vooral heel erg leuk. Iedereen kan het! Je kunt kweken wat je zelf lekker vindt, oogsten zoveel als je nodig hebt en actief & ontspannend bezig zijn in de buitenlucht.

→ Bekijk de tip
Tip

Column Petra van der Linden

Geplaatst op 15-4-2014

De Krant van de Aarde is een uitgave van de stichting Dag van de Aarde. De stichting wil met de krant zoveel mogelijk mensen aanzetten tot een gezonde en duurzame levensstijl. Op pagina 25 van de nieuwe editie vind je een inspirerende column van onze directeur v/d Natuur.

→ Bekijk de tip
Tip

In het teken van water

Geplaatst op 18-3-2014

Aankomende zondag 22 maart is het weer Wereldwaterdag, een initiatief dat is ontstaan uit de United Nations Conference on Environment and Development (UNCED) van 1992 om de wereld bewust te maken van het belang van onze waterreserves. Door het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie wordt er aandacht gevraagd voor de waterproblematiek in de wereld.

→ Bekijk de tip
Tip

Kleding doneren per post

Geplaatst op 4-3-2014

Packmee is een moderne manier van kleding inzamelen en een mooi initiatief om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld en de toekomst van een kind.

→ Bekijk de tip
Tip

Column Petra van der Linden

Geplaatst op 21-2-2014

Met haar column in De Betere Wereld zet Petra van der Linden, algemeen directeur v/d Natuur, aan tot nadenken.

→ Bekijk de tip
Tip

Zelf verse guacamole maken

Geplaatst op 9-1-2014

Heerlijk als dip bij tortillachips of als bijgerecht bij de Mexicaanse maaltijd.

→ Bekijk de tip
Tip

Inspiratie uit de natuur

Geplaatst op 3-1-2014

Voor Hannah van Zweden is de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron bij het maken van haar kunstobjecten.

→ Bekijk de tip
Tip

De natuur een handje helpen

Geplaatst op 20-11-2013

Voor vogels is het in koude maanden moeilijker om insecten, bessen, zaden en ander voedsel te vinden. Natuurlijk kun jij ze helpen om op temperatuur te blijven en de winter gemakkelijker door te komen. Maar wat kun je ze dan het beste geven?

→ Bekijk de tip