Leuk om te weten

Verhaal

Het puurste van onze aarde is herkenbaar aan het Demeter keurmerk.

Geplaatst op 14-9-2017

Een rijk bodemleven, een gesloten kringloop, een grote biodiversiteit en respect voor de integriteit van dieren. Dat is de biodynamische landbouwmethode in een notendop. Door zorgvuldig met de aarde en alles wat leeft om te gaan, ontstaat er een evenwichtig ecosysteem waarin je levenskrachtige voeding kunt produceren.

→ Lees meer
Verhaal

Rabenhorst Gember-mix en Antiox

Geplaatst op 16-2-2017

Geniet van de verfrissende Gember-mix van Rabenhorst. Ruik en proef de licht pikante smaak van het vleugje gember. De harmonisch afgestemde mix van heerlijke fruitsappen en gember is zowel koud als warm te drinken. Gember-mix is verfrissend in de zomer en verwarmend in de winter.

→ Lees meer
Verhaal

Salvagno, Olijfolie Extra Vergine

Geplaatst op 11-11-2016

In het begin van de 19e eeuw settelde de familie Salvagno zich in Nesente, in de heuvels van Verona bij het Gardameer in Italië. Het klimaat en de vruchtbare grond maakte het gebied uitermate geschikt voor de teelt van olijven.

→ Lees meer
Verhaal

Op de thee bij Mikkel Levelt

Geplaatst op 1-10-2016

Het ambacht van koffiebranden en theehandel wordt bij Simon Lévelt al 200 jaar doorgegeven van vader op zoon en dochter. Het begon in 1817 met één winkeltje in de Amsterdamse haven. Dat is uitgegroeid tot een befaamd handelsbedrijf met 47 vestigingen in Nederland en België. Sinds 2004 staat Mikkel Levelt als zesde generatie en eerste vrouw aan het roer. De passie voor koffie en thee – waar betbetovergrootvader Simon ooit mee begon – is anno nu onlosmakelijk verbonden met compassie voor plukkers, telers en de aarde.

→ Lees meer