Andere producten

← Terug naar Zelfzorg

Zelfzorgproducten

Gezondheid heb je niet altijd in de hand, maar je kunt er wel zoveel mogelijk aan doen om gezond te leven en je lichaam voldoende te laten herstellen als dat nodig is. Goede voeding, voldoende nachtrust, genoeg beweging en niet te veel stress helpen onder andere om gezond en vitaal te blijven en te zijn. Op sommige momenten kan het echter verstandig zijn om je lichaam een handje te helpen. Met onze zelfzorgproducten doe je dat op een natuurlijke manier en dat is wel zo prettig.

Raw superfoods maken ook onderdeel uit van ons zelfzorgassortiment. De term superfoods is hip en wordt vaak gebruikt voor producten met een hoog gehalte aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en bio-actieve stoffen. Ze geven je de mogelijkheid je dagelijkse voeding naar eigen behoefte te verrijken. Mattisson raw superfoods zijn hoofdzakelijk van plantaardige oorsprong en rijk aan natuurlijke stoffen. Ze worden niet blootgesteld aan temperaturen boven de 42 °C waardoor belangrijke enzymen en andere nutriënten hun oorspronkelijke functie behouden. Dit onderscheid deze producten van veel andere soorten superfoods. Je kunt ze zo eten als tussendoortje, gebruiken in maaltijden of er een heerlijke shake of smoothie van maken.

Raw superfoods kunnen een goede aanvulling zijn, maar geen vervanging voor alle andere gezonde producten als groenten, fruit, noten, zaden en granen in je dagelijkse voeding. Voor je gezondheid is het belangrijk om te variëren in wat je eet en drinkt en om ervoor te zorgen dat alle gezonde voedingsstoffen ook daadwerkelijk in je lichaam opgenomen worden. Dit kun je bereiken door af te wisselen in de manier van bereiden. Een deel van de voedingsstoffen neem je namelijk nauwelijks op uit rauwe voeding, waardoor het aan te raden is rauw af te wisselen met verhitte producten.