Andere producten

← Terug naar Vrij van...

Zonder cacao

Ook voor het eiwit in cacao kun je overgevoelig of allergisch zijn. Natuurwinkel biedt dan een alternatief in de vorm van carobe producten als ‘chocoladerepen’, boterhampasta’s en candybars.

Carobepoeder, gemaakt van de peulen van de Johannesbroodboom, lijkt qua uiterlijk op cacao en veroorzaakt geen allergische reacties. In carobe-producten is soms wel cacaoboter verwerkt. Cacaoboter bevat geen (cacao)eiwit, waardoor dit bij een cacao-allergie geen problemen oplevert. Carobeproducten lijken op chocoladerepen, maar hebben een eigen smaak die ook door mensen zonder allergie gewaardeerd wordt. Doordat carobe van nature nogal zoet is wordt in carobe producten, vergeleken met chocolade producten, minder suiker verwerkt. Een bekend merk voor deze producten is Molenaartje carobella.

Heb je naast een allergie voor cacao een allergie voor koemelkeiwit? Dan kun je carobe-producten waarin melk is verwerkt niet eten. Molenaartje soyabella biedt dan uitkomst. Soyalbella bevat geen cacao-eiwit en in plaats van melkbestanddelen wordt niet genetisch gemanipuleerd sojameel verwerkt. Hierdoor zijn de repen lekker zacht van smaak.