Andere producten

← Terug naar Vrij van...

Vrij van lactose en koemelkeiwit

Wanneer je allergisch bent voor koemelkeiwit of een lactose-intolerantie hebt, ontstaan er klachten wanneer je melk of melkproducten eet of drinkt. Plantaardige dranken en desserts op basis van soja, noten, granen en rijst kunnen een goed alternatief zijn.

Heb je een koemelkeiwit-allergie dan kun je de eiwitten die in melk voorkomen niet verdragen. Bij lactose-intolerantie kan je lichaam de lactose (melksuiker) niet goed verteren. Door een tekort aan lactase -  het enzym dat melksuiker afbreekt in de darmen - kunnen darmklachten ontstaan als buikpijn, winderigheid en een opgeblazen gevoel. In tegenstelling tot een allergie voor koemelkeiwit, is het in geval van lactose-intolerantie meestal niet nodig om helemaal geen melk- en melkproducten meer te eten of te drinken. Ook hoef je producten met melk of lactose als ingrediĆ«nten vaak niet helemaal te vermijden. Lactose beperkende voeding is vaak voldoende om klachten te voorkomen.

Ben je op zoek naar koemelkvrije producten? Merken als Provamel, Lima, Ecomil, Vitariz en Oatly hebben diverse alternatieve smaakvolle producten. Lekker om zo te eten of te drinken, maar ook ideaal voor bijvoorbeeld het maken van soepen of sauzen, in combinatie met ontbijtgranen of voor het bakken van pannenkoeken of allerlei andere lekkernijen.