Andere producten

← Terug naar Uit het seizoen

Zomerfruit

Aardbeien, frambozen, bramen, bessen … Een feest van kleuren en smaken. De zomer is dé tijd van het jaar om lekker te snoepen van heerlijk zacht fruit van eigen bodem.

Je eigen fruit oogsten
Zomerfruit kun je in de winkel vinden, maar ook in het wild, in pluktuinen of mogelijk in eigen tuin. Je hebt geen grote tuin nodig om zelf zomerfruit te kweken. Het meeste fruit neemt weinig ruimte in en doet het ook prima in een ruime kuip op het terras of het balkon. Tegen het einde van juni kun je het eerste zomerfruit al oogsten. Aardbeien zijn het snelst rijp en in de loop van de zomer volgen de andere lekkere soorten.

Voorzichtig behandelen
Zomerfruit is erg kwetsbaar. Je kunt de vruchten daarom het beste zo weinig mogelijk aanraken, beschadigd fruit zo snel mogelijk weghalen bij de andere vruchten en het fruit ongewassen, uitgespreid en op een koele plaats bewaren. Om kneuzingen te voorkomen en geur en smaak optimaal te houden, is het ook belangrijk om de vruchten voorzichtig schoon te maken.

De lekkerste combinaties
Zacht, zomers fruit is lekker, bevat weinig calorieën, is rijk aan waardevolle voedingsstoffen en je kunt ermee variëren zoveel als je wilt. Het is lekker als tussendoortje, op je boterham, op pannenkoeken, wafels, ijs, taart, door de yoghurt of in een toetje. Ook kun je er de meest lekkere drankjes en gerechten mee maken. Wat denk je van smoothies, salades, wraps en sorbetijs? Of eigen gemaakte jam? Met jouw favoriete fruit maak je zelf de lekkerste combinaties!

Wij plukken de vruchten v/d Natuur … jij ook?