Andere producten

← Terug naar Rijst

Risottorijst

Italiaanse risottorijst (arborio) heeft korte, bijna ronde korrels. Doordat de korrels tijdens het koken maar liefst vijf maal hun gewicht aan vocht op kunnen nemen, ontstaat de karakteristieke zachte romige smaak.

In Italië kent iedere streek zijn eigen authentieke risotto met steeds weer andere subtiele smaakcombinaties. Ook jij kunt je eigen risotto maken. Moeilijk? Helemaal niet. Belangrijk is dat je de juiste pan gebruikt, één met een dikke bodem, en een houten lepel om te roeren. Verhit om te beginnen wat olijfolie in een pan en fruit hierin de rijstkorrels totdat ze glazig worden. Voeg daarna beetje voor beetje en onder regelmatig roeren een bouillon naar keuze (het liefst zelf gemaakt natuurlijk) toe. Wacht met het toevoegen van een nieuwe scheut bouillon steeds totdat de bouillon helemaal is opgenomen door de korrels. Door lekker te variëren met verse ingrediënten als groenten, vis, kruiden en Parmezaanse kaas, maak je je risotto naar smaak helemaal af. Serveer de risotto zodra deze klaar is. Zo voorkom je dat de rijst plakkerig en dik wordt.

Naast deze rijstsoorten vind je bij ons ook bijzondere varianten als sushirijst, notenrijst en black & white rijst. Sushirijst is rondkorrelige, ivoorkleurige rijst die na het koken plakkerig wordt en een zoete smaak krijgt. Notenrijst bestaat uit een combinatie van rijst, noten en zaden. Black & white rijst groeit in de moerassen van Noord-Amerika en Canada. Dit is eigenlijk geen rijst, maar zaad van een grassoort die door de inheemse Indianen als rijst gekookt werd. In combinatie met Pandanrijst geeft het een  subtiele nootachtige smaak.