← Terug naar Productgroepen

Rijst

Rijst komt van oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië en is na tarwe één van de meest verbouwde graansoorten ter wereld. Van oorsprong is rijst een grassoort die op droge bodem groeide, maar doorontwikkeld is tot een moerasplant die het beste groeit in warme, vochtige, tropische streken. Kies je graag voor een 'snelklaarrijst' of hou je juiste van vezelrijke volkoren varianten? Maak je vandaag een Oosterse rijstmaaltijd, een romige risotto, een stevige eenpansmaaltijd of juist een zoet rijstdessert? Er zijn heel veel mogelijkheden en heel veel verschillende soort rijst. Rijst is van nature glutenvrij

Pandanrijst

Pandanrijst, ook wel Thaise of jasmijnrijst genoemd, is een speciale rijstsoort uit het Noordoosten van Thailand.

→ Lees meer over dit product

Risottorijst

Italiaanse risottorijst (arborio) heeft korte, bijna ronde korrels. Doordat de korrels tijdens het koken maar liefst vijf maal hun gewicht aan vocht op kunnen nemen, ontstaat de karakteristieke zachte romige smaak.

→ Lees meer over dit product

Witte rijst

Bij witte rijst is de zemel helemaal weggeslepen. Hierdoor blijft alleen de witte meelkern van de korrel over en is een groot deel van de voedingsstoffen verloren gegaan. Witte snelkookrijst is voorgekookte witte rijst. Deze geeft na het koken vaak een mooie, droge korrel, maar heeft nauwelijks nog een eigen smaak en voedingswaarde.

→ Lees meer over dit product

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst, ook wel bruine rijst, volle rijst of volkoren rijst genoemd, is één van de bekendste soorten.

→ Lees meer over dit product