Andere producten

← Terug naar Persoonlijke verzorging

Verzorgingsproducten

Wist je dat wat we op onze huid smeren voor een groot deel door ons lichaam opgenomen wordt? Daarom kiezen wij alleen voor gecertificeerde producten waarin natuurlijke ingrediënten het beste tot hun recht komen. Altijd zonder synthetische toevoegingen en op basis van plantaardige stoffen en oliën die de natuur ons biedt.

Door het gebruik van conventionele cosmetica raakt onze huid gewend aan paraffine. Deze stof zorgt ervoor dat de huid afgesloten wordt, waardoor deze haar eigen functie veel minder goed kan vervullen. Door over te stappen op natuurlijke cosmetica geef je je huid haar natuurlijke functie weer terug. Dit kost even tijd, omdat je huid moet herstellen van de paraffine kan deze tijdelijk ook even rood kleuren of vlekkerig worden. Dit trekt na één of twee weken vanzelf weg.

En niet alleen de ingrediënten, ook de geur en textuur van natuurcosmetica verschillen van die van hun gangbare tegenhangers. De producten schuimen minder en ruiken vaak minder sterk. Dit zegt niets over de werking van de producten. De natuur zelf biedt de perfecte middelen voor een stralende huid.

Gangbare cosmeticamerken bevatten ook steeds meer natuurlijke ingrediënten. De aanwezigheid van een aantal natuurlijke ingrediënten betekent echter niet dat het om natuurcosmetica gaat. Échte natuurcosmetica bevatten helemaal geen kunstmatige ingrediënten die nadelig voor je kunnen zijn. Wil je zeker weten dat je een volledig natuurlijk product koopt? Kijk dan of het product een keurmerk heeft. De certificering geeft je 100% zekerheid dat het product een vastgesteld minimumpercentage natuurlijke biologische of wilde ingrediënten bevat en milieubesparend is. Zo kunnen we ook in de toekomst van natuurcosmetica blijven genieten.

Meer informatie over de diverse keurmerken voor natuurcosmetica vind je ook op:
•    ECOCERT (www.ecocert.com)
•    BDIH (www.kontrollierte-naturkosmetik.de)
•    NATRUE (www.natrue.org).