Andere producten

← Terug naar Granen

Pasta

Pasta is een verzamelnaam voor producten als macaroni, spaghetti, spirelli, penne, farfalle en lasagnebladen. Traditioneel gemaakt van tarwe, maar wij hebben ook pasta’s op basis van spelt en kamut, ei-pasta’s, tortellini en glutenvrije pasta’s van rijst en/of maïs. Bijzondere varianten die zeker het proberen waard zijn.

Voor het maken van pasta worden (harde) granen gemalen, vermengd met water en gekneed totdat er een deeg ontstaat. Van dit deeg worden plakken gerold die in een bepaalde vorm geperst worden en daarna langzaam gedroogd. Voor de bereiding van witte pasta wordt bloem gebruikt waar de kiemen en zemelen zijn uitgehaald. Dit geldt niet voor volkorenpasta. Volkorenpasta heeft daardoor een heerlijke, volle smaak en bevat veel meer voedingsstoffen en vezels.

Als je pasta te lang kookt, laat er zetmeel los waardoor de pasta plakkerig wordt en het eten ervan lastig. Door tijdens het koken af en toe je tanden in de pasta te zetten, kun je testen of deze klaar is. Hier komt ook de term 'al dente'(dente is het Italiaanse woord voor tand) vandaan.